El Govern impulsa un pacte social contra l’estigma de les persones amb VIH

Comparteix

El govern de la Generalitat va aprovar ahir dimarts impulsar l’elaboració d’un Pacte social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH, per al període 2020-2022.

La iniciativa s’ha aprovat a instàncies dels departaments de Treball, Assumptes Socials i Famílies i de Salut, juntament amb el Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d’ONG-Sida de Catalunya.

Segons ha informat la Generalitat, l’objectiu del pacte és canviar la percepció del VIH en la societat catalana i afrontar la serofòbia, a més de vigilar les situacions de discriminació i garantir l’accés igualitari a tots els serveis, prestacions i recursos.

El Govern elaborará un plan frente al estigma y la discriminación ...

També facilitar l’accés als drets sexuals i reproductius de les persones que viuen amb el VIH, i fomentar la igualtat de tracte en el treball, seguint la Recomanació 200 de l’Organització Internacional del Treball (OIT).

Aquest pacte social haurà de ser ratificat pels agents institucionals i els agents socials, així com els col·legis professionals i els representants de les entitats socials.

L’acord també indica que la comissió delegada de la Comissió Interdepartamental de la Sida a Catalunya (CISC) tindrà la missió de definir un pla operatiu per a desenvolupar el Pacte social, amb mesures i accions concretes.

El col·lectiu d’entitats i persones amb VIH/Sida lluita des de fa dècades lluita contra l’estigma i la discriminació que pateixen, i el Govern veu convenient estendre i posar al servei de la societat i la cultura la seva pràctica, també davant les formes d’estigma i discriminació que l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 pot comportar pel que fa a distanciament, inseguretats i pors.

867 views
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail