Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Debat a Orgull

Debat a Orgull complet: Les conseqüències del confinament i de la nova normalitat

Comparteix

El dijous va arribar a Orgull Ràdio un debat especial per parlar al voltant de la situació del col·lectiu LGBTI+ i dones durant i després de la pandèmia.

Comparteix

El passat dijous va arribar a Orgull Ràdio un debat especial per parlar al voltant de la situació del col·lectiu LGBTI+ i dones durant i després de la pandèmia.

L’Olympia Arango i l’Elisa Menéndez han conversat amb Mireia Mata i Solsona, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Aljama, doctora en Psicologia Social, directora des d’aquest 2020 de l’informe anual de “L’estat de l’LGTBI-fòbia a Catalunya” i Maria Ferotge, activista i membre de Ca La Dona.

Amb elles s’ha conversat de com el confinament ha magnificat les violències LGBT-fòbiques i la violència de gènere dins la llar. El fet que durant dos mesos no es pogués sortir de casa ha empitjorat la situació de moltes dones i persones no cisheteronormatives, obligant-les a tornar a l’armari o patir assetjament. D’altra banda les xarxes veïnals i de suport mutuu han proporcionat seguretat i companyia a aquestes persones en situació de vulnerabilitat.

Ja sigui mitjançant xarxes socials, ajudes institucionals o les iniciatives de diferents associacions del teixit feminista s’han pogut materialitzar part de les demandes dels dos col·lectius i fer front a la realitat post pandèmia. Amb una idea molt clara: la nova normalitat no pot suposar un retrocés dels nostres drets.

Escolta el debat complet i coneix les opinions de les diferents ponents.

Una membre de l'ONG Open Arms, degudament protegida amb guants i mascareta, al replà d'un edifici on una dona li obre la porta
  Foto: Marí Petit

Et pot interessar:

Audios

Oscar Rementeria de l'entitat Movilh i Rodrigo Araneda d'ACATHI ens expliquen la realitat del col·lectiu al país

Noticies

ComparteixDes d’avui mateix, tres trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan vinilats amb motius de la campanya contra la LGBTIfòbia que...

Debat a Orgull

Tots els dilluns de 19 a 20.30h. a Orgull Ràdio

PRISMA

ComparteixLa ciència, tecnologia i innovació també està present al programa matinal ‘Quin Orgull’ amb l’Oriol Serra de dilluns a divendres de 10.30 a 12.00h....