Dijous, abril 25, 2024
13.5 C
Barcelona

14 entitats, 14 demandes: la nova campanya de la Plataforma LGTBIcat

17/05/2020 - Pau Ventosa 

La plataforma LGTBIcat ha presentat una nova campanya en relació amb aquest diumenge 17 de maig, dia contra la LGTBI-fòbia. La campanya recull 14 associacions que al llarg de la història han lluitat pel reconeixement i l’atenció dels drets LGTBI.

Cadascuna d’aquestes entitats ha elaborat una petició “sota un enfocament positiu i transformador”, el conjunt de les quals afecta a molts àmbits de la societat. Des de la fi de les teràpies de conversió, a millores en l’ocupació de les persones trans, passant per un reclam de posar fi a la LGTB-fòbia a l’esport.

La COVID-19 ha generat una situació de vulnerabilitat a algunes persones LGTBI. Organitzacions internacionals com Outright Action International i ILGA han assenyalat que les situacions de discriminació ja existents s’han agreujat després de la COVID-19. Un dels exemples és l’assetjament escolar per LGTBI-fòbia, assetjament que es continua produint tot i el confinament, ara però, a través de les xarxes socials.

El president de la Plataforma, Joaquim Roqueta, exigeix que s’aprovi el decret del procediment regulador del règim sancionador previst a la llei 11/2014 per tal de garantir els drets LGTBI i acabar amb l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com considera necessari crear l’organisme coordinador de polítiques LGTBI per una millor efectivitat. Roqueta ho considera essencial i ha puntualitzat: “Les persones LGTBI i altres poblacions vulnerables només tenim les lleis com a defensa, de manera que ara és més important que mai que els governs garanteixin els nostres drets a través de les legislacions.”

Les demandes de les entitats membre de la Plataforma LGTBicat en aquest 17 de maig:

-ACGIL: Les esglésies també han de respectar els drets i les llibertats LGTBI. Prou teràpies de conversió.

-AMPGIL: Les famílies i l’escola som la primera porta per a la inclusió, demanem recursos educatius per una infància i joventut lliures de LGTB-fòbia.

-BARCELONA GAY MEN’S CHORUS: “Perquè cap persona senti que una cançó no és per a ella. Volem més lletres, danses, pel.lícules, obres de teatre que eduquin contra la L’GTBI-fòbia”

-CASAL LAMBDA: Exigim més accés a informació sobre realitat #LGTBI a joves, adolescents, persones sordes i amb diversitat funcional en igualtat de condicions a la resta de la ciutadania i una formació especifica pel professorat en entorns escolars amb espais segurs i lliures de LGTBi-fòbia!

-FAGC: A 30 anys del 17 de Maig,  exigim que es reguli la prohibició i sanció de les terapies de conversió vers persones LGTBI.

-FLG FAMÍLIES LGTBI: “Exigim l’adequació inclusiva de TOTA la documentació administrativa i poder registrar SEMPRE els nostres infants sense patir violència institucional. Les famílies LGTBI existim i no tolerarem que se’ns ignori més!”

-FUNDACIÓ ENLLAÇ: L’LGTBI-fòbia també es dóna en època de pandèmia, ànims a qui treballa a favor de la salut pública i de la gent gran LGTBI.

-GAIS POSITIUS: La serofòbia és una discriminació que està molt unida a l’LGTBI-fòbia normalment quan s’és víctima de serofobia, s’intensifica en el cas de ser una persona LGTBI. Aquest 17 de maig cridem ben fort: Prou #Serofóbia! Prou #LGTBI-fòbia!

-GAYLESPOL: Prou discriminació LGTBI+ en l’àmbit laboral,  la policía es un reflexe de la societat i ha de ser una #policiadiversa

-GAY SITGES LINK: Volem que s’apliquin i s’impulsin totes les mesures de la llei 11/2014 a tots i cadascún dels 947 municipis de Catalunya i que es desenvolupin les normatives i els reglaments sancionadors.

-GENEREM: “Exigim polítiques actives d’ocupació per a les persones trans amb incentius directes a empreses i administracions. La precarietat ens mata”

-OCH: Exigim la inmediata aprovació del Reglament del Regim Sancionador de la Llei 11/2014 i de l’Organisme Coordinador de Polítiques LGTBI.

-PANTERES GROGUES: La LGTBI a l’esport, es difícil de veure, però hi és. És present en diversos formats: comportaments masclistes, homòfobs, insults, estereotips i discriminacions. Volem que l´esport sigui un espai lliure de desigualtats i discriminacions, on tothom se sentir lliure de ser qui és. Tenim dret a viure l’esport sense por, sense violències i sense cap discriminació.

-STOP SIDA: Reivindiquem el dret a la igualtat d’oportunitats laborals. La identitat de gènere i l’orientació sexual NO poden ser motiu de discriminació a les empreses, sinó un enriquiment personal, social i empresarial.

Avui, 17 de maig, el confinament tornarà a capgirar un dels dies més importants pel col·lectiu LGTBI, que aquesta vegada haurà de reivindicar des de casa.