Connect with us

Hola, què estàs buscant?

Noticies

14 entitats, 14 demandes: la nova campanya de la Plataforma LGTBIcat

Comparteix

14 entitats, 14 demandes” és el nom de la nova campanya de la plataforma LGTBIcat que té relació amb el dia contra la LGTBIfòbia

Comparteix
17/05/2020 - Pau Ventosa 

La plataforma LGTBIcat ha presentat una nova campanya en relació amb aquest diumenge 17 de maig, dia contra la LGTBI-fòbia. La campanya recull 14 associacions que al llarg de la història han lluitat pel reconeixement i l’atenció dels drets LGTBI.

Cadascuna d’aquestes entitats ha elaborat una petició “sota un enfocament positiu i transformador”, el conjunt de les quals afecta a molts àmbits de la societat. Des de la fi de les teràpies de conversió, a millores en l’ocupació de les persones trans, passant per un reclam de posar fi a la LGTB-fòbia a l’esport.

La COVID-19 ha generat una situació de vulnerabilitat a algunes persones LGTBI. Organitzacions internacionals com Outright Action International i ILGA han assenyalat que les situacions de discriminació ja existents s’han agreujat després de la COVID-19. Un dels exemples és l’assetjament escolar per LGTBI-fòbia, assetjament que es continua produint tot i el confinament, ara però, a través de les xarxes socials.

El president de la Plataforma, Joaquim Roqueta, exigeix que s’aprovi el decret del procediment regulador del règim sancionador previst a la llei 11/2014 per tal de garantir els drets LGTBI i acabar amb l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com considera necessari crear l’organisme coordinador de polítiques LGTBI per una millor efectivitat. Roqueta ho considera essencial i ha puntualitzat: “Les persones LGTBI i altres poblacions vulnerables només tenim les lleis com a defensa, de manera que ara és més important que mai que els governs garanteixin els nostres drets a través de les legislacions.”

Les demandes de les entitats membre de la Plataforma LGTBicat en aquest 17 de maig:

-ACGIL: Les esglésies també han de respectar els drets i les llibertats LGTBI. Prou teràpies de conversió.

-AMPGIL: Les famílies i l’escola som la primera porta per a la inclusió, demanem recursos educatius per una infància i joventut lliures de LGTB-fòbia.

-BARCELONA GAY MEN’S CHORUS: “Perquè cap persona senti que una cançó no és per a ella. Volem més lletres, danses, pel.lícules, obres de teatre que eduquin contra la L’GTBI-fòbia”

-CASAL LAMBDA: Exigim més accés a informació sobre realitat #LGTBI a joves, adolescents, persones sordes i amb diversitat funcional en igualtat de condicions a la resta de la ciutadania i una formació especifica pel professorat en entorns escolars amb espais segurs i lliures de LGTBi-fòbia!

-FAGC: A 30 anys del 17 de Maig,  exigim que es reguli la prohibició i sanció de les terapies de conversió vers persones LGTBI.

-FLG FAMÍLIES LGTBI: “Exigim l’adequació inclusiva de TOTA la documentació administrativa i poder registrar SEMPRE els nostres infants sense patir violència institucional. Les famílies LGTBI existim i no tolerarem que se’ns ignori més!”

-FUNDACIÓ ENLLAÇ: L’LGTBI-fòbia també es dóna en època de pandèmia, ànims a qui treballa a favor de la salut pública i de la gent gran LGTBI.

-GAIS POSITIUS: La serofòbia és una discriminació que està molt unida a l’LGTBI-fòbia normalment quan s’és víctima de serofobia, s’intensifica en el cas de ser una persona LGTBI. Aquest 17 de maig cridem ben fort: Prou #Serofóbia! Prou #LGTBI-fòbia!

-GAYLESPOL: Prou discriminació LGTBI+ en l’àmbit laboral,  la policía es un reflexe de la societat i ha de ser una #policiadiversa

-GAY SITGES LINK: Volem que s’apliquin i s’impulsin totes les mesures de la llei 11/2014 a tots i cadascún dels 947 municipis de Catalunya i que es desenvolupin les normatives i els reglaments sancionadors.

-GENEREM: “Exigim polítiques actives d’ocupació per a les persones trans amb incentius directes a empreses i administracions. La precarietat ens mata”

-OCH: Exigim la inmediata aprovació del Reglament del Regim Sancionador de la Llei 11/2014 i de l’Organisme Coordinador de Polítiques LGTBI.

-PANTERES GROGUES: La LGTBI a l’esport, es difícil de veure, però hi és. És present en diversos formats: comportaments masclistes, homòfobs, insults, estereotips i discriminacions. Volem que l´esport sigui un espai lliure de desigualtats i discriminacions, on tothom se sentir lliure de ser qui és. Tenim dret a viure l’esport sense por, sense violències i sense cap discriminació.

-STOP SIDA: Reivindiquem el dret a la igualtat d’oportunitats laborals. La identitat de gènere i l’orientació sexual NO poden ser motiu de discriminació a les empreses, sinó un enriquiment personal, social i empresarial.

Avui, 17 de maig, el confinament tornarà a capgirar un dels dies més importants pel col·lectiu LGTBI, que aquesta vegada haurà de reivindicar des de casa.

Et pot interessar:

Orgull

Es convoca una reunió per a preparar una manifestació unitària en contra les agressions LGTBIfòbiques de Barcelona. La reunió serà al centre LGTBI.

Noticies

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya ha fet pública la xifra total d'incidències per LGTBI-fòbia de 2019 registrades per l'entitat: 161.

Destacat

ComparteixUna parella ha denunciat haver patit una agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona. Conversem amb una de les víctimes perquè ens...